Begrippen

Op de website komt u verschillende begrippen tegen. Hieronder leggen we deze aan u uit.

FM parfums zijn onderverdeeld in een aantal geurlijnen, te weten een Pure-lijn, een Intense-lijn, een Feromoon-lijn, een Unisex-lijn en een Pure Royal-lijn.

Daarnaast is er een lijn met niche-geuren onder de naam Utique.

Een Pure-geur zit in een standaard flesje van gerecycled glas; een Pure Royal-geur zit in een wat luxer flesje, wat eveneens van gerecycled glas wordt gemaakt.

In de webshop staat bij iedere geur een afbeelding van het flesje zodat u ziet hoe het product er uit ziet.

Intense-lijn

Standaard wordt een geur geleverd als een eau-de-parfum (heren) of een parfum (dames). Deze geur bevat dan 14-16% geurconcentraat voor de heren tot 20-21% voor de dames.
Sinds enige tijd heeft FM voor mensen met een donkere huid, mensen in de tropen en voor mensen die bijv. veel transpireren van enkele geuren een Intense-variant op de markt gebracht.

Deze geur is iets duurder dan de Pure-variant maar de geur is hetzelfde. Het verschil is het percentage parfumconcentraat. Dat is bij een Intense-geur bij heren 24% en bij dames 30%!

Parfums met deze hoge concentraties zijn niet in de winkels te koop, alleen bij de FM Group. Bij sommige mensen blijft geen enkele geur hangen. Dit kan gebeuren en de oorzaak ligt vaak aan het huidtype. Een Intense-geur kan dan nog wel eens uitkomst bieden.

Bent u gewend om normaal de (eau de) parfum te gebruiken en deze geur blijft goed en lang bij u hangen, kijk dan uit met de Intense-variant! Deze variant is echt veel sterker en “overdaad schaadt“, ook bij parfum.

De Intense-variant herkent u aan de vermelding op het etiket. En het is iets duurder!

Feromoon-lijn

Een aantal geuren van FM, zowel dames- als heren-geuren, zijn verkrijgbaar met een feromoon-toevoeging.

Een feromoon is een signaalmolecuul dat boodschappen overbrengt tussen individuen van eenzelfde soort. Feromonen zijn stoffen die instaan voor de overdracht van informatie tussen verschillende organismen.

Populair gezegd: de sexuele lokstof bij mens en dier.

Mottenmannetjes kunnen bijvoorbeeld de feromonen van mottenvrouwtjes tot op grote afstand ruiken en kunnen zich goed oriënteren in een concentratiegradiënt. Als een mottenmannetje een feromoonmolecuul detecteert zal hij alle bezigheden staken om het vrouwtje op te zoeken en met haar te paren. Bij veel insecten spelen feromonen een belangrijke rol.

Er wordt wel eens gezegd dat alles makkelijker verloopt met een geur waarin feromoon aanwezig is: contacten lopen soepeler, men is vrolijker en men wordt aardiger gevonden.

De Feromoon-variant herkent u eveneens aan de vermelding op het etiket; de feromoon-toevoeging maakt ´m ietsje duurder dan de Pure-variant.

Utique-lijn

Wat de extreem hoge kwaliteit van de UTIQUE parfums bewijst is dat alle parfums vergelijkbare ingrediënten bevatten (dit zie je op de INCI-lijst*): alcohol, geurcompositie en sommige ook water. Nu, de prijs van de parfums zijn hoofdzakelijk vastgesteld door de geurcompositie die verschillende ingrediënten bevat, zowel natuurlijk als synthetisch. Natuurlijke ingrediënten van de geurcomposities, de essentiële oliën, zijn duidelijk duurder. Om de UTIQUE parfums te ontwikkelen hebben we dure en gesofisticeerde essentiële oliën gebruikt, die de prijs van deze unieke geuren beïnvloed heeft. Dit alles om zelfs aan de behoeften van de meest veeleisende klanten te kunnen voldoen.

*INCI staat voor: International Nomenclature Cosmetic Ingredient, oftewel Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten

X